Otsustas ükskord printsess hakata tervislikult toituma. Hommikusöögiks tegi endale putru puuviljadega. Tööl jõi kohvi laktoosivaba piimaga. Kohvi kõrvale midagi ei söönud - magustoidud on ju ebatervislikud. See-eest võttis tunnikese pärast gluteeni- ja suhkruvabad küpsised ja veel tund hiljem pähkleid rosinatega. Nälg oli juba suur, aga peab kannatama lõunani, kui kõik teised ka söövad.
Lõpuks lõunasöök! Kartulit lisandiks ei võtnud, seal on ju tärklis. Pritsess sõi kanafileed rohelise salatiga,aga kõht jäi ikka tühjaks. Õnneks oli ta tööle kaasa võtnud puuvilju ja täistera näkileibu, millega millega end õhtuni näljast välja aitas. Õhtusöögiks kodus oli kala aurutatud brokoliga. Ja keefriklaas enne magamaminekut.
Printsess väga ei nautinud sellist menüüd, kõht oli pidevalt tühi. Küll aga kannatas kõik ära ilusa keha nimel! Läks esimene nädal, siis teine - kaal seisis paigal. Nu miiiiiks?!
Printsess ei teadnud, et pähklid, näkileivad ja küpsised andsid talle kokku tuhat liigset kilokalorit. Hommikune puder puuviljadega pani suhkrukiiged hommikust alates kõikuma, mis tekitas isusid terveks päevaks. Ja IGA toidupala, mis ta suhu pistis, stimuleeris insuliini tootmist. Iga tükk! Puder - insuliini tootmine. Piim kohvist - veel kord. Pähkel - jälle.
Meie keha jaoks on täiesti piisav, kui see toodab insuliini 2-6 korda päevas, aga printsessi keha tegi seda 15-20 korda päevas. Kui insuliini tootmine on liigne (süües liiga palju või liiga tihti), siis keha rakud - ennast kaitstes - ei lase enam insuliini koos suhkruga sisse Ja niimoodi tekib insuliiniresistentsus. Kui jätkata sellist toitumist päevast päeva ja nii aastaid, võib see viia 2. tüüpi diabeedini. Ja siin ongi muinasjutu kurb lõpp.
Kas oled kunagi proovinud sellist “tervislikku toitumist”? Mina - kahjuks korduvalt. Õnneks - ei tee seda enam mitte kunagi.